''meer met paarden''
Home » Diensten » Keuringen

APTO / PREMIE KEURINGEN Andalusiërs (PRE) 
Bij ons kun je terecht voor het professioneel keuringsklaar maken van de PRE hengsten en merries.

Bij het keuringsklaar maken komt meer kijken dan het netjes wassen en poetsen van je paard, namelijk het trainen, toiletteren en voeren van het paard op zo’n manier, dat zijn sterke punten worden benadrukt en zijn minder sterke punten worden verbeterd. Het correct voorbrengen van je paard op de keuring vormt het sluitstuk. Om te voorkomen dat je paard op de keuring voor verrassingen komt te staan, wordt de keuringsprocedure tijdens de trainingsperiode geoefend.


Voorbrengen aan de hand. 

Bij het presenteren aan de hand loopt het paard op afstand en is het een uitdaging om tijdens het tonen van alle gangen de controle over het paard te houden.

Voor de stap leren wij het paard  naast ons mee te stappen in een ontspannen houding. Het hoofd niet te hoog zodat het paard meer “over de rug” kan lopen en daardoor grotere passen kan nemen. Snel stappen betekent niet vanzelfsprekend dat een paard ruim stapt! Hier hebben wij veel aandacht voor om in de ring mooie punten te kunnen scooren. 

 

Het paard leert op de hoefslag netjes rondgaan maar ook  de stap op de middenlijn laten zien waar het paard geen aanleuning heeft van de bakrand. 

Na de stap worden de draf en de galop getoond aan de longe. Aan de longe is er  controle over alle 3 de gangen en kunnen wij  het paard activeren en langzamer laten lopen op commando. Het paard leert in de training aan de buitenkant van de cirkel te blijven lopen en niet naar binnen te vallen. Waarom? De voorbrenger moet het paard leren om de volte in draf te verlaten en rechtdoor over de lange zijde te gaan. Zonder controle over tempo en richting wordt dit een moeilijke opgave!
Na de galop vragen wij  het paard te draven en is er getraind om het ritme gelijk  onder controle te krijgen. Op de volte oefenen wij de tempowisselingen in de draf . Wij leren het paard in de training om op commando uitgestrekte draf te tonen.

Het opstellen gebeurt in het midden van de bak. Het paard moet rustig staan, het liefst ''vierkant''.

Bij het aandachtig kijken en beoordelen van de hals en hoofd/halsverbinding kan d.m.v. de opstelling dit onderdeel van het paard beter uitkomen.

Bij ons kun je terecht voor de opleiding in het voorbrengen van je paard. 

Neem gerust contact op om de mogelijkheden van de training en de wedstrijddag te bespreken.

 

 

IBOP Friese paard. 

Bij ons kun je ook terecht voor het proffesioneel keuringsklaar maken van de Friese hengsten en merries.

'' Stal Marleen van Slooten ''  is gespecialiseerd in het keuringsklaar maken van Friese merries en hengsten.

 

Bij het keuringsklaar maken komt meer kijken dat het netjes wassen en poetsen van je paard, namelijk het trainen, toiletteren en voeren van het paard op zo’n manier dat zijn sterke punten worden benadrukt en zijn minder sterke punten worden verbeterd. Het correct voorbrengen van je paard op de keuring vormt het sluitstuk. Om te voorkomen dat je paard op de keuring voor verrassingen komt te staan, wordt de keuringsprocedure tijdens de trainingsperiode geoefend.

Bij ons kun je terecht voor de opleiding in het voorbrengen van je paard. 

Neem gerust contact op om de mogelijkheden van de training en de wedstrijddag te bespreken.